Waarom uitbesteden van "nesting werk"?

April 12, 2024

In een wereld waarin globalisering en technologie het mogelijk maken om over de hele wereld werk uit te besteden, wordt het steeds belangrijker voor bedrijven om efficiëntie te maximaliseren en kosten te verlagen.

Een opkomende trend is het uitbesteden van diverse engineeringswerkzaamheden, zoals bijv. nesting, naar teams in landen als Vietnam. Maar wat is nesting precies en waarom zou je dit werk naar Vietnam willen uitbesteden?

Wat is Nesting?
Nesting is een proces waarbij de benodigde onderdelen van een product zo optimaal mogelijk "in de plaat" worden geplaatst, om ze zo efficiënt mogelijk te snijden uit plaatmateriaal, zoals metaal en hout.
Door dit proces te optimaliseren, kunnen bedrijven materiaalverspilling verminderen, productiekosten verlagen en de productiviteit verhogen.

Waarom uitbesteden?
* Kostenbesparing:
Eén van de meest voor de hand liggende redenen om nesting werk uit te besteden, is de aanzienlijke kostenbesparing. Doordat wij gebruik maken van een team in Vietnam, wat bekend staat om zijn lage arbeidskosten in vergelijking met Westerse landen, kunnen bedrijven profiteren van betaalbare arbeid zonder in te leveren op kwaliteit.

* Tijdzoneverschil:
Het tijdverschil tussen Westerse landen en Vietnam kan een strategisch voordeel bieden. Terwijl ons team in Vietnam aan het werk is, kunnen bedrijven in bijvoorbeeld Europa hun werkdag afsluiten. Dit zorgt voor een stuk continuering in het werkproces, wat de doorlooptijd van projecten verkort.

* Flexibiliteit en schaalbaarheid:
Door nesting werk uit te besteden naar Vietnam kunnen bedrijven profiteren van de flexibiliteit en schaalbaarheid van externe teams. Of het nu gaat om een eenmalig project of om doorlopende ondersteuning, bedrijven kunnen gemakkelijk op- of afschalen afhankelijk van hun behoefte op dat moment.

* Toegang tot innovatie:
Door samen te werken met ons team in Vietnam krijgen bedrijven meer tijd en ruimte om zelf tot nieuwe perspectieven en innovatieve benaderingen van hun eigen bedrijfsprocessen te komen.

Onboarden van klanten en opstarten:
Ons team is goed opgeleid en ervaren met een groot aantal (60+) Europese klanten, die hun detailengineering, werktekeningen en/of werkvoorbereiding aan hen uitbesteden.
Omdat wij flexibele capaciteit in Vietnam bieden voor de engineeringsafdelingen van onze klanten, hoeven we niet alle aspecten van de processen van onze klanten volledig te begrijpen. Het toevoegen van "intelligentie" aan de ontwerpen blijft bij onze opdrachtgevers. Tijdrovende/arbeidsintensieve detaillering wordt uitbesteed aan ons team in Vietnam.

Conclusie:
Het uitbesteden van nesting werk naar ons team in Vietnam biedt aanzienlijke voordelen op het gebied van kostenbesparing, toegang tot talent, flexibiliteit en innovatie.

Ook op zoek naar grenzeloze engineeringscapaciteit?
Neem contact met ons op om te bespreken wat wij voor je kunnen betekenen.
Start nu